Merhaba,
2004-2008 yılları arasında ilk lisans eğitimimi KTÜ İSBB bölümünde, 2014-2017 yılları arasında ikinci lisans eğitimini Ahmet Yesevi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamış bulunmaktayım. 2009 yılında tamamladığım askerlik görevimin ardından, 2010 yılında profesyonel olarak yazılım dünyasına giriş yaptım. 2007 yılından bu yana Microsoft .Net teknolojileri, coğrafi bilgi sistemleri yazılımları/veritabanları ve Javascript kütüphaneleri üzerinde çalışıyorum. Teknolojik ilgi alanıma zaman zaman Java, PHP gibi açık kaynak geliştirme ortamları girse de çok ileri seviyelere ulaşmamıştır. 2010 yılından itibaren teknolojik birikimin yanında ağırlıklı olarak yazılım prensipleri, geliştirme metodolojileri ve uygulama mimarileri ile uğraşmaktayım.
Bu kişisel internet sayfasını açarak bildiklerimi paylaşabileceğim, herkese faydalı olabilecek bir ortam sunmayı amaçladım. Umarım başarılı olurum.
Yazılıma ilk girdiğim zamanlarda karşılaştığım ve çözüm bulamadığım bazı sorunlar beni yazılımı bırakma noktasına kadar getirmişti. Bunun başında neyi nereden ve nasıl öğreneceğimi bilmemek geliyordu. Artı hangi iş için hangi bilgiyi edinemem gerektiğini bilmemek. Bu sıkıntıyı aşmak için aylarca çabaladım. Sektörün önde gelenlerini tanıyarak, takip ederek ve uyguladıkları yöntemleri takip ederek ve de en önemlisi çok okuyarak bu sıkıntıdan kurtuldum ve yeniden yazılıma sarıldım.
Sektörün önde gelenleri tarafından yazılan kitaplar ve makaleler gerçekten insanın ufkunu açıyor. Okuduğum kitapları fırsat buldukça kitaplar ketegorisinde yayınlamaya çalışıyorum. Nasip olursa amaçlarımdan biri, yazılım sektöründe önemli konulardan biri hakkında gerçekten işe yarar bir Türkçe kaynak çıkarmaktır.
Çalışma hayatında ise prensipleri olan biraz kuralcı biriyim. Kişisel internet sayfamdaki sloganım da bu yüzden “Principled Coder” olmuştur. Ana dil kuralları gibi kod yazım kurallarına dikkat etmeye çalışırım. Esnek, test edilebilir, bakımı yapılabilir kod üretmeyi ve amaca uygun mimarilerle çalışmayı tercih ederim.
Teknik alet çantamda bulunan ve üzerinde profesyonel olarak çalıştığım teknolojileri şu şekilde sıralayabilirim:
- Microsoft Aspnet Core, C# Programlama dili.
- Microsoft Entity Frameowork ve Entity Frameowork Core
- IdetntityServer
- Elasticsearch, Kibana, Logstash
- Angular, Openlayers, JQuery
- ESRI CBS ürünleri; ArciMap, ArcCatalog, Arcgis Server, Arcgis Pro, Arcgis Portal
- Açık kaynak CBS ürünleri: QGIS, Geoserver
- Linux Ubuntu Server 16 ve üstü sürümler.
- Docker
- PostgreSQL (Postgis), MSSQL, Oracle veritabanları.
Hocam blog süper olmuş eline sağlık. Yazılarının devamını bekliyorum. Özelliklede MVC konusunda.
İyi çalışmalar.
Teşekkürler @Noname, MVC konusunda elimden geldiğince yazmayaçalışacağım.
Code Project’de yazdığınız “Developing Factorial Application Using Test Driven Development” makaleyi okuduktan sonra buradaki yazılarınızı da zevkle okuyorum.
Teşekkürler Erol Hocam.
Bayram ÜÇÜNCÜ ?
Trabzon Fatih lisesinde Bizim sınıftaki bayram üçüncü müsün merak ettim 🙂
Evet o benim @Recep arkadaşım 🙂@Recep BAYCAN
Hocam, çalışmalarını izliyor ve çok faydalanıyorum. Emeklerin için çok teşekkür ediyorum.
İyi çalışmalar.
İdolümsün abi 🙂
Teşekkürler @AliComez 🙂 Çalışmalarında başarılar, sürekli paylaşımlar.
Yazılarını büyük bir keyifle takip ediyorum. Böylesine faydalı bilgileri paylaşmak için harcadığın emeğe sağlık.
Başarılar.
yazilariniz keyif verici ve surukleyici.
Şu sıralar uğraştığım, merak ettiğim pek çok sorunun cevabını mantıklı şekilde yazılmış olarak bulunca gerçekten mutlu oldum. Emeğinize, türkçe içeriğe kazandırdıklarınıza teşekkürler. Yazılıma bakış açınızı ve felsefenizi çok doğru buluyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.
Yazılım alanında olan merakımdan ötürü sürekli olarak kendimi kaynak ararken buluyorum. Bugün sitenize denk geldim ve gerçekten bu işi sadece insanların faydası için yapıyorsunuz. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Sizin gibi insanlara her zaman ihtiyacımız var ellerinize sağlık.
İyi çalışmalar
Böyle kıymetli bilgiler paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Çok faydalı oldu benim açımdan hem türkçe kaynak olması hemde ayrıntılı bir şekilde açıklayıcı şekilde paylaşmış olduğunuz yazılarınızdan dolayı. Ellerinize sağlık
müthiş bir anlatım diliniz var. teşekkürler.
Kolay kolay yorum yazmam ama yiğidi öldür ama hakkını yeme, demişler.
Elinize sağlık. Araştırma yaparken web sitenize denk geldim. Javascript nesne kavraminizi çok açıklayıcı buldum. Eminim ki diğer konularınızda aynı bu şekildedir. Web sitenizin arama kutusunu kullanıp, elimden geldiğince tüm javascript konularınızı incelemeye çalışacağım.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Hocam merhaba postgresql çalışırken takıldığım bir yer vardı. Sizin makalenizden faydalandım, teşekkür etmek istedim. Saygılar..